Himmelske chokoladeboller!

           

          

MUMS! En rigtig synder af en opskrift. Jeg så denne fantastiske opskrift på Bittens blog lige her og tænkte med det samme på min lillebror, som elsker chokoladeboller. Opskriften er super nem, og når man først har æltet ingredienserne sammen, skal dejen bare have lov til at hæve sig stor og fin. De færdige chokoladeboller minder mest om de svampede, luftige man kan finde hos bageren. En helt sikker vinder, som ikke er bagt for sidste gang!

Opskrift:

ca. 12 stk (afhængig af størrelsen)

50 g gær
2 dl mælk
100 g smør
2 æg
50 g sukker
En smule salt (ca. ½ tsk)
Ca. 500 g mel (ind til dejen bliver til at arbejde med)
100 g hakket chokolade (eller mere, efter smag)
Evt. 1/2 tsk kardemomme
1 æg til pensling

Gæren smuldres i en skål, mens smørret smeltes. Inden smørret kommes i, blandet det med mælken, så væsken bliver lillefingervarm. Herefter røres det ud i gæren. Tilsæt så sukker, salt og æg og rør godt rundt.

Rør melet i lidt ad gangen og tilføj den hakkede chokolade. Dejen æltes og stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 times tid, til dejen har dobbelt størrelse. Form herefter bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem til sidst efterhæve i 40 minutter, pensl dem med æg eller mælk og bag dem i alm. ovn 12-15 min ved 190 grader. Så det bliver det ikke meget bedre!

Velbekomme!

2 thoughts on “Himmelske chokoladeboller!

 1. Hej Ninna! Er der kardemomme i den portion du har lavet? Hvis du skulle lave dem igen, ville du så komme mere eller mindre chokolade i? 🙂

  • Hej!

   Der er ikke kardemomme i af den ene grund at min lillebror er kræsen, og han smager med det samme, hvis der er noget han ikke kan lidt 😉 Så jeg vil helt sikkert prøve det af en dag!
   Ang. chokolade, så synes jeg de 100 g. passede helt fint. Hvis man er stor chokokoladeelsker kan men selvfølgelig altid putte mere i 🙂

   Mvh Ninna

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s