Rawcake: Chokoladecremekage med jordbær mousse (Caroline Fibæk opskrift)

          

          

Tilbage til virkeligheden! Efter 3 dejlige dage i København med familien uden internetforbindelse er det nu lidt rart at være tilbage og få opdateret rundt omkring. Og denne gang er det ikke nogen helt almindelig opskrift, det er nemlig bloggens første gæsteindslag! Og ikke nok med det, så er det også bloggens første rawfood opskrift – og selvfølgelig er det en kage 😉

Jeg er nemlig så heldig, at min søde veninde fra studie, Cecilie, laver verdens bedste rawfood kager og hun elsker at servere dem ligeså meget, som jeg elsker at spise dem – så det er jo en skøn kombination!

Jeg er på ingen måde kendt inden for rawfood området, men jeg er stor tilhænger af kagerne. Princippet med maden er, at det spises uforarbejdet. Dvs. at det max må opvarmes til 42 grader, hvorved den optimale næringsværdi opbevares og man får fuldt udbytte af vitaminer, enzymer, mineraler osv. Derfor ser ingredienslisten også en del anderledes ud ved disse kager, hvor bl.a. bunden primært består af nødder og dadler.

Denne fantastiske chokoladecremekage er ingen undtagelse og udover dadler og nødder er chokoladecremen bl.a. lavet på avokado og rå kakao. I må dog ikke lade jer forskrække af ingredienslisten, da denne udgave er en af de lidt mere krævende rawfood kager. Cecilie har lovet mig at lave en lidt nemmere en, en anden dag 🙂

Opskriften er altså et indslag fra Cecilie, som har fundet al inspiration i Caroline Fibæk’s fine rawfood bog fra 2011: Rawcake – Magiske sunde kager. S. 26. Se hendes hjemmeside her. 

Opskrift:

Til ca. 8-10 pers.

Kagebund:
15 dadler, udstenede
3 spsk kokosolie
1 tsk kakaosmør
1 knsp. himalayasalt
1 dl. paranødder
1 dl kokosmel
2 spsk rå kakaopulver

Chokoladecreme: 
1 stor, moden avokado
1/2 dl agavesirup/honning
3 spsk. kakaosmør
1 dl kokosolie
1 dl rå kakao
10 dadler, udblødt i vand
4 spsk. lecitingranulat
1 knsp himalayasalt
2 tsk finmalede chiafrø

Jorbærmousse:
1 dl. cashewnødder, udblødt i vand i 1-2 timer
1 spsk. kokosolie
1/2 dl agavesirup
1 dl friske eller frosne (optøede) jordbær
2 spsk lecitingranulat
2 spsk HUSK

Pynt: friske halverede jordbær

Kagebund: Blend dadler og kokosolie, kakaosmør og himalayasalt til en dej-lignende konsistens. Mal paranødderne til mel i en kaffekværn eller hak dem fint og ælt dem sammen med kokosmel og kakaopulver i dadelmassen. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, inden du “spænder” siderne på. Tryk dejen flad i springformen og placer de halverede jordbær på række langs kanten af springformen. Stil bunden koldt.

Chokoladecreme: Blend først avokado, agavesirup, kakaosmør og kokosolie. Tilsæt derefter dadler og til sidt rå kakao, lecitingranulat, salt og chiafrø. Blend det hele til en creme og tilsæt evt lidt vand for at få chokoladecremen til at glide bedre. Hæld chokoladecremen i springformen. Stil på køl igen, eller fryser.

Jorbærmousse: Blend cashewnødder, kokosolie, agavesirup, jordbær, lecitingranulat og HUSK til en cremet og lyserød mousse og hæld den i en sprøjtepose. Pynt kagen øverst med små dutter af lyserød mousse. Når kagen er kølet helt ned, åbnes springformen og kagen stille på et serveringsfad. Pynt med friske jordbær.

Velbekomme!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s