Fuldkornstærte med laks og spinat

Tærtebund         Fyld

Tærte         Lakse/spinat tærte

Efter en lang dag med identitetsdannelse og identitetskonflikter er det fantastisk er kunne slå hjernen lidt fra med en god madlavning og en lækker tærte til aftensmad. Her er en ny tærteopskrift, og endda med en anden grundopskrift til bunden, da jeg havde lyst til at prøve lidt nyt – dog stadig fedtfattig 🙂 Tærten smager dejligt og så går man jo aldrig fejl af lakse/spinat kombinationen.

Opskrift:

26 diameter (alm tærteform)

Tærtebund:
25 g gær
1½ dl vand
½ tsk salt
1 spsk rapsolie
1 ½ dl (100 g) grahamsmel
2½ dl (150 g) hvedemel

Dejen æltes sammen og rulles ud i formen. Lav små huller i bunden med en gaffel og forbag tærten ved 8 min. ved 180 grader.

Fyld:
1-2 laksefileter.
200 g. frossen spinat
2 håndfulde champignon
2 gulerødder (revet)
1/2 pose revet ost.

Æggemasse:
3 dl mælk
2 æg
1 tsk salt
Friskkværnet peber

Spinaten tøes op, gulerøddernes rives på et rivejern og champignonen snittes. Herefter steges laksen på panden ca. 4 min. på skindsiden og 2 min. på den anden side hvorefter kødet skæres fra skindet.

Æggemassen røres sammen, hvorefter fyldet fordeles ud over den forbagte bund og æggemassen hældes over. Drys til sidst med ost.

Tærten bages cirka 40-45 min ved 180 grader til æggenmassen er stivnet.

Serveres evt. med en salat

Velbekomme!

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s