Et sikkert chokoladehit!

Chokoladekage

Chokoladekage

Chokoladekage

I kender det helt sikkert – at man gentagne gange leder efter den ultimative chokoladekage. Det har jeg selv gjort længe, men nu er det slut! Efter jeg prøvede Dittes fantastiske “kongekage” én gang, er det den jeg bliver ved med at vende tilbage til. Den er så nem og hurtigt at lave og så smager den bare skønt! I kan se Dittes fantastisk side lige her.

Derudover fik jeg lov til at lege med min kærestes kameragear, hvilket er virkelig fedt! Selvom det sætter min tålmodighed på prøve 😉 Anders arbejder meget med fotografi, så han er en stor hjælp med billederne. I kan se hans side lige her.

Lov mig at I prøver den, næste gang den står på chokoladekage.

Opskrift: 
Ca. 8 pers – en springform. 

Kage:
150 g smør
150 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
3 æg
3 spsk kakaopulver
4 spsk varmt vand
100 g mørk chokolade

Som glasur plejer jeg at blande kakaopulver, flormelis og vand. Men hvis den står på luksusudgave skal I helt sikkert prøve den her chokoladeglasur:
75 g mørk chokolade
75 g flormelis
50 g smør
2 spsk mælk

Start med at smelte smørret i mikroovnen og bland det i en skål med sukker, mel og bagepulver. Brug en ske og ikke en håndmixer. Tilsæt æg og rør dejen ensartet. Bland kakao og varmt vand i en lille skål for sig selv og rør kakaoen godt ud i vandet inden det røres i dejen. Hak chokoladen groft og vend det i dejen. Kom bagepapir i en alm. springform og kom dejen heri. Bag den i ca. 25 minutter ved 180 grader. Den må endelig ikke få for meget, så tjek efter 20 min.

Imens kagen er i ovnen laves glasuren. Hvis du vil lave chokoladeglasuren hældes alle ingredienserne i en gryde og smeltes forsigtigt. Rør massen glat og skinnende.

Når kagen er færdig hældes chokoladeglasuren over. Lad den køle hele af, før den tages ud af formen. Jeg pyntede til sidst med hakkede nødder.

Så er det bare med at smovse!

Velbekomme!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s