Skøn rugbrødslagkage med hindbærcreme

Smuldret rugbrød

Hindbær

BundlllllllllllBagt bund

Rugbrødslagkage

RugbrødslagkageSidste aften inden 4. semester starter i morgen med første forelæsning i forskningsmetode! Den skal nydes med lidt forberedelse og et godt afsnit af Borgen, som altid 🙂 Jeg har haft en fantastisk weekend, da mine forældre og bedsteforældre har været på besøg siden igår lørdag. Vi har hygget os med skøn mad, besøg på Aros og ikke mindst her i lejligheden, som var første gang mine bedsteforældre så. Det er så dejligt at de er friske og klar på at tage en tur op og besøge mig 🙂

Til sådan et besøg skulle der selvfølgelig kage på bordet og foruden mine fastelavnsboller, som I kan se her, prøvede jeg denne rugbrødslagkage af. Jeg har engang fundet opskriften i et blad og synes det lød spændende. Og det var det faktisk også. De anderledes lagkagebunde smager helt fantastisk. De gør at lagkagen ikke bliver helt lige så sød som ellers og derudover mætter den faktisk også ret godt! Den her version blev lavet med hindbærcreme, men det kunne lige så godt være andre lækre sager 😉

Det gode ved lagkager er, at de jo oftest bliver bedre af at blive lavet dagen før, så de kan stå og trække på køl. Så det kan man med fordel gøre 🙂 Vent dog med at pynte med flødeskum + pynt til lige inden servering.

Håber I har haft en god weekend!

Opskrift:
8-10 pers.

Bunde, 3 stk:
3 æg
90 gr. sukker
1 tsk. bagepulver
1 spsk. hvedemel
300 gr. rugbrød i tynde skiver og smuldret.

Start med at finde to skåle frem. Del æggene i hvide og æggeblommer i hver sin skål og pisk hver del med halvdelen af sukkeret (altså 45 g.), til begge dele er luftige.
Bland bagepulver med melet og vend det forsigtigt i æggemassen sammen med smuldret rugbrød. Til sidst vendes de piskede æggehvider forsigtigt i.

Tænd ovnen på 200˚.

Find tre bageplader med bagepapir frem. For at få kagebundene lige store brugte jeg på hvert bagepapir en tallerken på ca 22 cm. i diameter til at tegne tre lige store cirkler. Herefter smøres massen ud, så den passer med de 3 optegnede cirkler på bagepapiret. De skal være ca. ½ cm. tykke.

Bag dem, til de er gyldne, ca. 10 minutter, ved 200˚.

Hindbærcreme:
300 gr. frosne hindbær
4 spsk. sukker
2 blade husblas
½ l fløde
Evt. en sjat portvin.

Så laves hindbærcremen. Start med at koge hindbær op med sukker. Imens udblødes husblassen i koldt vand i 5 minutter. Når hindbærrene har kogt tages den af varmen. Husblassen presses for vand og smeltes i den varme hindbærpure. Sæt herefter gryden i et vandbad og køl den ned til stuetemperatur. Pisk næsten al fløden, men gem lidt til toppen til anretning. Fløden skal have konsistens som softice.
Vend så fløde og hindbærpure sammen.

Pynt:
200 g. chokolade (revet)
Sukkerhjerter (købt i Tiger)

Så skal lagkagen samles. Hvis portvin anvendes, starter man med at stænke en god sjat ud over bundene. Ellers lægger man det hele sammen i lag. Efter hvert lag med hindbærcreme dryssede jeg lidt revet chokolade ud over.

Hvis kagen skal spises med det samme pyntes den med resten af flødeskummet og pynt + chokolade, hvis ikke, sættes den på køl uden flødeskum og pynt, som først anrettes lige inden servering. Kagen har godt af at trække til næste dag.

Velbekomme!

Hindbær

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s