Sommerens bedste jordbærtærte!

Jordbærtærte

Bund     Bund

Bund     Bund

Tærte

Ja jeg ved det… Jeg har taget lidt forskud på den danske sommer – men også kun lidt!! For med de sidste par dages solskin kan man vist godt argumentere for, at den er lige om hjørnet! Men det er heller ikke for tidligt. Om præcis 15 dage er der Kapsejlads her i Aarhus og for jer der ikke kender det, så er det en dag hvor universitetsparken er fyldt med 25.000 unge mennesker, fest, kapsejlads, musik og kolde øl! Så det har bare at være sommer.

For mig er jordbærtærte et must til sommer og jeg laver den utallige gange! Den smager bare så fantastisk og når man elsker jordbær, kan det næsten ikke blive bedre! Allerbedst er det, når man selv har været ude og plukke (…og spise) jordbærerne til tærten.

Den her opskrift er et sikkert hit, og folk bliver altid så imponeret over, at man har lavet den selv. Men faktisk er det ikke særlig svært 🙂 Den består af “tre” omgange, en nat i køleren og så er der ellers serveret.

Vi havde i dag besøg af Anders’ moster og onkel, og jeg overvejede først, om jeg skulle lave æble eller pæretærte. Men da jeg så en bakke dejlige friske jordbær, var jeg ikke i tvivl 😉

Og tro mig – den smager mindst ligeså godt, som den ser ud på billederne.

Opskrift
Til ca. 6 pers. 
Lille tærteform

Dej:
140 g. mel
80 g. smør
50 g. sukker
0.5 æg (gem den anden halvdel)

Marcipan fyld:
80 g. smør
80 g. sukker
100 g. revet marcipan
0.5 æg

Chokoladelag
100 g. mørk chokolade

Creme:
2.5 dl mælk
1 spsk maizena
2 spsk sukker
1 æg + 1 æggeblomme
2 tsk vaniljesukker
1/4 l. piskefløde (skal piskes)

500 g. friske jordbær
Evt. ribsgele

Start med at lave mørdejen ved at ælte ingredienserne sammen. Husk kun at bruge et halvt æg og gemme resten til senere. Når det er blevet en ensartet masse, lægges dejen på køl i noget film i en halv time (så er den nemmere at arbejde med).

Imens laves marcipanfyldet ved at marcipanen rives groft på et rivejern, smørret smeltes (næsten helt) og begge dle blandes sammen med sukker og det halve æg.

Tænd ovnen på 200 grader.

Når dejen er kølet lidt ned, rulles den ud med en kagerullen. Rul den ud mellem to stykker bagepapir, så er det meget nemmere at rulle den ud og at få den over i tærteformen. Når dejen er kommet i tærteformen, smøres marcipanfyldet på i en jævnt lag og den bages ved 200 grader i ca. 20 min, til fyldet har fået farve.

Imens laves cremen ved at blande sukker, æg + æggeblomme, maizena, mælk og vaniljesukker sammen i en gryde. Kog det op under omrøring. Når cremen er blevet tyk tager man den af og lader den køle af. Drys evt. lidt sukker ud over, så den ikke danner skorpe. Pisk herefter fløden og vend den i cremen, når den er kølet af. Stil på køl.

Når tærten er færdig i ovnen, tages den ud og køler lidt af. Smelt herefter chokoladen i mikrobølgeovnen og smør den ud over bunden i et lag. Lad det køle af og stivne.

Når chokoladen er størknet, smøres cremen ud over i et mellem tykt lag (hvis man kan sige det). Herefter renses jordbærrene og skæres ud i halve, pånær et lille flot jordbær!

Start med stille det lille fine jordbær i midten og pynt med de halve rundt om.

Hvis tærten ikke skal serveres med det samme er det en god ide, at smelte lidt ribsgele (til det er helt flydende) og forsigtigt hælde det udover med en ske. Herved ser den også flot ud dagen efter!

It’s summertime!!

tærte

Reklamer

5 thoughts on “Sommerens bedste jordbærtærte!

  1. Den ser forrygende ud, og jeg får lyst til at prøve den, men skal der ikke lidt mel i mørdejen???

    • Hej Ann-Karina!

      Den smager ligeså forrygende som den ser ud, så det er bare med at komme igang. Og jo, der skal mel i mørdejen. Tak fordi du skriver det, det er en tastefejl 🙂 Retter det med det samme. God weekend!

      Hilsen Ninna

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s