Cremet svampelasagne med spinat

Svampelasagne

Svampe      Svampe

Svampelasagne

En af de bedste lasagner, jeg har smagt! Fik den første gang for en del år siden, hvor en god veninde lavede den til os og siden kommer den jævnligt på bordet. Den indeholder dog fløde, så det er mest i særlige anledninger 😉
Lasagnen smager bare dejligt med de forskellige svampe, parmaskinken og den cremede sovs. Når vi får den herhjemme, laver jeg altid en revet gulerodssalat til, som gør retten lidt frisk og som suger al den lækre sovs! Mums. Den er således god til både hverdag og når man får gæster, hvor man kan pimpe den op med en anden salat, måske en melonsalat eller bønnesalat.

Det er oprindeligt Nikolaj Kirks opskrift, men jeg kan ikke lige huske, hvilken af hans bøger den er fra.

Jeg nyder virkelig ferien de her dage! Der bliver slappet af på maks, så bare det at lave morgenmad virker uoverkommeligt 😉 Weekenden står på NorthSide, hvor jeg skal arbejde for Peter Larsen Kaffe, hvilket jeg tror bliver skide hyggeligt! Til gengæld får jeg billet og har fri hele lørdag, så der skal bare festes.

Opskrift:
4 -6 pers.

250 g. blandede svampe
2 rødløg i skiver
50 g. smør
Lidt olie
1/2 liter fløde (jeg bruger ofte 1/4 madlavningsfløde og 1/4 alm. fløde)
3 dl mælk
Lidt spinat (optøet, fra frost)
1 pakke parmaskinke
Friske lasagneplader (eller tørre, hvis du ikke lige har andet)
Friskrevet Parmesan

Tilbehør: Friskrevet gulerodssalat med citronsaft.

Hvis du har tørrede lasagneplader, skal du starte med at lægge dem i blød. Snit imens svampe og løg i passende stykker og smelt smør og olien på en pande. Hæld svampe og løg på, når smørret er klar. Svits det godt igennem til væden fra svampene er væk, og de begynder at blive brunet. Hæld mælk og fløde ved og kog det forsigtig op. Sluk herefter for panden.

Tag et lasagnefad frem og smør det. Start med et lille lag af svampe/fløde sovsen efterfulgt af lidt spinat, et par stykker parmaskinke, frisk revet parmesan og til sidst et lag plader. Fortsæt dette og slut til sidst af med et lags sovs, så det hele er dækket. Drys med parmesan på toppen og sæt den i ovnen ved 180 grader i 20-23 minutter.

Riv imens gulerødderne til salaten og vend det med citronsaft.

Svampelasagne

Velbekomme!

Reklamer

2 thoughts on “Cremet svampelasagne med spinat

    • Det er nemlig rigtig Anne, og så er der bare noget ved den her lasagne der gør den ekstra lækker – måske er det skinken og spinaten sammen med fløden 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s