Rabarbersaft forklædt som velkomstdrink

rabarbersaft

rabarbersaft

Mit seneste bud, i rækken af opskrifter med rabarber, er denne smukke rabarbersaft. Jeg elsker frisk, hjemmelavet saft, og hvis man alligevel har rabarber til rådighed, er det en skøn måde at bruge dem på.

Man kan vælge at drikke den opblandet med almindelig vand eller som her på billederne, hvor jeg har fortyndet saften op med danskvand og pyntet med et par frosne hindbær. Det var virkelig lækkert og det ser bare så let og indbydende ud. Hvis man gerne vil have lidt alkohol indover, kan man blande saften med lidt champagne 🙂 På den måde får man en smuk og nem velkomstdrink!

Hvis du har lyst til at lave andre dejlige sager med rabarber kan du her finde rabarbermuffins og rabarber/chili-marmelade. 

Opskrift:
ca. 1.5 liter koncentreret saft

1 kg. rabarber
300 g. sukker
1.7 l. vand
0.5 vaniljestang
Lidt citronsaft

Skær rabarberne i stykker og kom dem i en gryde med sukker, vand og vaniljestang. Kog det forsigtigt op og lad det koge en times tid til al saft og kraft er kogt ud af rabarberne. Stil det herefter til side, til det er kølet lidt af.

Si saften fra rabarbermassen og kom saften på en atamon-skyllet flaske. Stil den på køl og bland op inden servering 🙂

rabarbersaft

Rabarberlicious!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s