Sommerens bedste hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomst

Yndlingsdrik nummer 1 i sommerens løb! Det er virkelig min favorit, og jeg drikker den med enten vand, danskvand eller champagne (når det skal være rigtig festligt!). Det er efterhånden blevet en fast tradition, at jeg hvert år går ned af den samme sti hjemme i Varde og finder mine hyldeblomster. Så uden det skal blive alt for sentimentalt, er der en del minder i det at lave hyldeblomst saft for mit vedkommende 😉

Men hvis man kigger udover min følelsesmæssige forbindelse til hyldeblomstsaften, så er det i sin enkelthed en læskende, sød, forfriskende, sommeragtig blomsterdrik! Den fine smag af hyldeblomst kommer fint frem og smager skønt sammen med citronen. Bare husk IKKE at plukke hyldeblomsterne fra et træ nær en trafikeret vej, da de så indeholder en masse skadelige stoffer. Pluk dem heller i en skov eller lignende.

Hyldeblomster kan jo desuden bruges til mange andre ting en saft, blandt andet som creme til lagkager eller som et ekstrapift til jordbærtærten – og så er skærmene jo bare smukke at se på!

Hvis man ikke kan drikke al saften kan man fryse noget af den ned i isterningposer. Så kan man altid servere en iskold hyldeblomstdrik!

Opskrift:
ca. 1,5 liter saft

30 hyldeblomstskærme
2 citroner (erstat evt. 1 citron med 2 lime)
1,2 l vand
500 g. sukker
2 spsk. citronsyre (erstat evt. 1 citron med 2 lime)
1 spsk atamon (flydende)

Find en stor gryde frem og skyld skærmene fri for skidt og små insekter. Kom dem i gryden. Kog citronerne, så bakterier fjernes, skær dem i skiver og kom også dem i gryden.

Rør citronsyre og sukker sammen og opløs det i kogende vand (10 dl). Hæld sukkerlagen over skærmene, sæt låget på gryden og stil den på køl i 4-5 dage.

Når saften er klar, rengøres flaskerne og skylles med atamon, som anvist på flasken. Kom saften i og stil den på køl til servering. Bland op med enten vand, danskvand, hvidvin eller champagne 🙂

Hyldeblomst

Velbekomme!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s