Fristende sommertrifli med jordbær og rabarber

Trifli

trifli

Man bliver virkelig revet tilbage til tiden med farmor og gammeldags dansk sommerdessert, når man får trifli! Og det var præcis, hvad jeg tænkte, da jeg kom i tanke om denne skønne dessert. En sommeraften i forrige uge stod den på hyggelig grillmiddag med svigerfamilien, og jeg meldte mig hurtigt på desserten. Det var virkelig en dejlig aften – og jeg er heldig at kærestens forældre er så gode til at lave lækkert mad. Til forret fik vi nogle små fine appetizer i form af halve abrikoser og små agurker med forskellige oste og andre lækre sager på. Til hovedret fik vi en to skønne salater og ikke mindst det mest saftige kød fra grillen! Og så sluttede vi ellers af med en dejlig stor omgang trifli anrettet i fine glas. Jeg var så heldig at kæresten havde sit kameraudstyr med hjem, så han tog de flotte billeder!

Det var desuden de allersidste rabarber jeg overhovedet kunne fremtvinge fra forældrenes rabarberplante – og man kan vist ikke forlange mere efter 3 høstninger 😉

Nå, ikke så meget snak – mere trifli! Nyd denne perfekte kombination af sødme, knas og fløde.

Opskrift:
til 7 pers.

Jordbær/rababergrød:

  • 1 bk jordbær
  • 200 g. rabarber
  • Mellem 100-150 g. sukker alt efter bærernes sødme
  • 1 vaniljestang

Vaniljeflødecreme:

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 30 g. flormelis
  • 1 Maizena fløde 21%
  • 1 vaniljestang
  • Makroner
  • evt. lidt portvin eller sherry

Skær jordbær og rabarber i passende stykker – cirka 1-2 cm rabarberstykker. Gem en håndfuld hele jordbær til pynt! Kom herefter jordbær, rabarber, sukker og vaniljekorn+ stang fra 1 stang i en gryde og kog det til grød i ca. 10 minutter. Juster sukkermængden efter frugtens sødme. Hvis man ønsker en meget blendet grød, lader man det koge længere – men jeg kan godt lide at man stadig kan se jordbær og rabarber.

Når grøden er kogt færdig stilles den til afkøling. Husk at den bliver mere fast, når den er kold.

Lige inden servering laves råcremen ved at piske æggeblommer luftige og hvide med flormelis og kornene fra den anden vaniljestang. Herefter piskes flødeskum i en anden skål og til sidst blandes flødeskummen med den luftige æggemasse og det hele vendes sammen.

Så skal triflierne samles. Hav de knuste makroner klar! Start med at fordele lidt råcreme i glassene, læg jordbær/rabarbergrød ovenpå og så makroner. Gør det hele igen og slut af med råcreme og pynt med de friske jordbær! Jeg hældte desuden cirka 2 spsk. portvin ud over makronerne i hver anretning, hvilket gav en dejlig smag. Det kan dog sagtens undværes.

trifli

Velbekomme!

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s