Kyllingefrikassé

Frikasse

danske kartofler       ærter

Frikasse

Lidt lækker sommermad, som jeg fandt inspirationen til, da jeg surferede rundt på Idas altid flotte side lige her. Den er altid et besøg værd!

Jeg kan ikke rigtig huske at have smagt kyllingefrikassé, men mon ikke farmor har serveret det for mig engang. I hvert fald så Ida’s billeder så gode ud, at det skulle laves! Derudover synes jeg heller ikke det virkede som sådan en tung ret, og sammen med en omgang nordjyske kartofler, blev det rigtig godt.

Hvis man ikke kan overskue at koge en hel kylling, kan man bare bruge almindelige brystfileter. En hel kylling giver dog det bedste resultat, da man herved også får en god kyllingfond, som skal bruges til sovsen.

Opskrift:
4-6 pers.

  • 1 kylling
  • 0,5 spidskål
  • 4 gulerødder
  • En håndfuld bønner (fra frost)
  • Friskbælgede ærter eller frosne
  • 6 fed hvidløg
  • 2-3 rødløg
  • 1 tsk timian
  • 2 laurbærblade
  • 10 peberkorn
  • Frisk persille til servering
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 1 Maizena madlavningsfløde
  • Salt og peber
  • Citronsaft fra 1 citron

Nye kartofler som tilbehør.

Start med at koge kyllingen i masser af saltet vand. Brug det første kvarter på at skumme urenhederne af. Kom herefter presset hvidløg, hakkede rødløg og krydderier/krydderurter i og lad det hele koge i cirka en times tid. Tag så kyllingen på af vandet, si vandet og stil de til side. Skær eller pil herefter kyllingen i passende stykker.

Så skal spidskål, bønner, gulerødder snittes og herefter blancheres i letsaltet vand, så det bliver frisk og sprødt. Smelt smør i en gryde og kom melet i, mens du rører godt rundt. Kom passende af kyllingefonden fra før i en gryde og jævn den med smør/mel blandingen lidt af gangen. Pas på den ikke bliver for tyk. Kog det så igennem og kom til sidst fløden i og smag til med salt, peber og citronsaft.

Til sidst varmes grøntsager og kylling i saucen og i de sidste minutter kommes ærter i. Server med nye kartofler og friskhakket persille.

Billederne er fra dagen efter, hvor vi brasede de resterende kartofler og serverede dem til frikassén.

Frikasse

Velbekomme!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s