Champignonpandekager med æbler og hytteost

pandekage

pandekage         pandekage

pandekager fyld

En lækker og lidt anderledes opskrift på madpandekager, som man kan fylde med mange lækre sager. Det var en god veninde der første gang serverede disse champignonpandekager for mig og siden har jeg lavet det et par gange. Man kan som sagt finde på meget forskelligt fyld, men jeg får dog altid æbletern, hytteost og nødder (eller peanuts….) til, da det smager fantastisk til pandekagerne med svampe. Sidste gang havde jeg lyst til at gøre pandekagen endnu mere lækker og kom derfor også revet squash og hakket forårsløg i. Et sikkert hit!

Opskriften er egentlig helt simpel, da man bare tilføjer champignon, forårsløg og squash til en almindelig madpandekagedej. Derudover skal man vælge en dressing for eksempel haydari, guacamole, eller en hjemmerørt cremefraiche dip.

Hvis du ligesom mig har en kæreste eller far der forventer at se kød på bordet, så passer kylling fint til og derudover også laks og tun.

Opskrift:
4 pers. (Regn med 2 pandekager pr. person)

Pandekagedej:

  • 4 æg
  • 150 g. hvedemel
  • 100 g. fuldkornsmel
  • 4 dl. mælk
  • Revet champignon
  • 1/2 revet sguash
  • 3 forårsløg
  • 1 tsk salt
  • Peber

Inspiration til fyld:
Salat (evt rucula), æble, agurk, rød peber, pinjekerner (eller andre nødder eller peanuts), radiser, gulerødder, ærter, majs, avokado, hytteost.

Lav pandekagedejen en times tid før pandekagerne skal laves, så den kan få lov til trække. Regn desuden med at det tager lidt til at lave alle pandekagerne.

Bland æg, mælk, mel sammen til en jævn dej. Riv champignon og squash groft på et rivejern og snit forårsløg fint. Bland det i dejmassen og krydr med salt og peber.

Lad dejen trække en times tid og lav herefter pandekagerne ligesom almindelige pandekager på en pande. Kom dem på et fad med sølvpapir over, mens de sidste laves.

Snit alle grøntsagerne fint og steg evt kylling og laks, hvis det skal serveres til. Gør dressing eller dip klar og server det hele sammen, så man kan lave sin egen favorit.

Pandekager

Velbekomme!

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s