Sprøde kokostoppe med marcipan og chokolade

Kokostoppe

Kokostoppe

Imens en veninde og jeg er nået til Ebeltoft på cykel (forhåbentligt!) får I her en opskrift på lækre kokostoppe. En lille herlig “kage til kaffen” som aldrig slår fejl og som er dejlig hurtig og nem at lave. De er bliver virkelig sprøde og fyldige og chokoladenbunden er bare prikken over i’et for mig 😉 Det kommer vel ikke bag på nogen…. Opskriften er desuden fundet hos Mette Blomsterberg

Utroligt nok fik jeg ikke taget et eneste billede af de mange toppe, efter chokoladen var størknet – de blev simpelthen spist til lillebrors fødselsdag 🙂 Så I må forstille jer hvordan de ser ud færdige!

Opskrift: 

  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 300 g kokosmel
  • 100 g groftrevet marcipan
  • 150-200 g. mørk chokolade (til at dyppe bundene i)

Rør æg, sukker, kokosmel og revet marcipan sammen til en ens dej og stil den på køl i 1 time, så dejen samler sig. Brug fingrene til at sætte dejen på en bageplade i toppe i den ønskede størrelse. Jeg kan godt lide at de ikke er alt for store, men det kan man gøre, som man vil. Slut af med at rette toppene til med fingrene, så der ikke stikker for mange kokosstykker ud (de kan blive brændt). Dyp eventuelt hænder i vand undervejs, det gør det nemmere.

Bag toppene ved 180 grader i 10-15 min. til de er let gyldne og lad dem efterfølgende køle helt af. Når de er kolde, smeltes chokoladen og bundene dyppes heri. Lad dem igen køle af og de er klar til servering 🙂

Kokostoppe

Velbekomme!

Reklamer

2 thoughts on “Sprøde kokostoppe med marcipan og chokolade

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s