SENSOMMERENS BROMBÆRMARMELADE

brombær

Brombær

IMG_1968
Brombær var som sagt en af de skønne fristelser, vi fandt på vores cykeltur hjem fra Ebeltoft 🙂 De var så spiseklar, som de kan blive og halvdelen røg nok direkte ned i vores maver på stedet. Men det viste sig alligevel at der var 0,5 kg. da jeg kom hjem til Aarhus. Det blev hurtig bestemt at de skulle laves til brombærmarmelade. Jeg var lidt bange for at ødelægge brombærsmagen i alt for meget sukker, så i stedet brugte jeg æble til at gøre det sødt. Og så meget mindre sukker. Det blev virkelig godt!

Opskrift:
(2 glas)

  • 500 g brombær
  • 1 æble
  • 1 dl sukker (alt efter bærenes sødme)
  • ½ tsk rød melatin

Start med at skylde brombærrene. Skræl herefter æblet og sker det i tern. Læg det i bunden af en gryde og kom brombærrene oven på. Drys det halve af sukkeret over og lad det småsimre ved svag varme. Når æblet og bærrene har den ønskede konsistent, blandes melatin med det sidste sukker og herefter i marmeladen under omrøring. Lad det småkoge i 2 min. og hæld så den varme marmelade direkte på glas, som lukkes med det samme.  Afkøl marmeladen og stil den på køl.

Velbekomme!

Advertisements

One thought on “SENSOMMERENS BROMBÆRMARMELADE

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s