KAGEMAND AF VANDBAKKELSE

kagemand

kagemand

kagemand

Jeg elsker at bage kagemand og gør det gerne, når jeg ser mit snit 🙂 De to favoritversioner her i Danmark er nok vandbakkelse og brunsviger, men i min verden er det altid vandbakkelsen, der vinder! Det er skønt at få lov til at pynte den, og hvis jeg har marcipan liggende, laver jeg ofte et banner med skrift 🙂 Det gør kagen lidt mere personligt, og det er faktisk ikke særlig svært at lave.

Vandbakkelse kan nogle gange være en lidt besværlig dej at arbejde med, og jeg har adskillige gange oplevet, at dejen ikke hæver i ovnen. Sjovt nok virker det altid, når min mor laver den og jeg er ved at lære, at balancen mellem for meget og for lidt æg er ret vigtig. Men jeg er sikker på, at din kagemand bliver helt fantastisk! GOGOGO

Opskrift:
1 kagemand

 • 80 g. smør
 • 2 dl vand
 • 100 g mel
 • 2-3 æg (nok nærmere tre

Pynt:

 • Flormelis
 • Kakaopulver
 • Slik
 • Evt. marcipan

Smelt smør i en gryde sammen med vandet. Når det er smeltet kommes melet i imens man rører meget kraftigt, indtil der ikke længere er klumper. Tag gryden af varmen og lad dejen køle af.

Tænd ovnen på 200 grader.

Når den er kølet godt af piskes æggene i én for én med en elpisker. Det er vigtigt at piske godt mellem hvert æg. Dejen skal slippe kanterne af gryden, så for det meste kræver det alle 3 æg.

Find en bageplade med bagepapir frem og placer dejen som en kagemand med to skeer. Jeg plejer at starte med en stor cirkel i midten som mave, herefter laver jeg hovedet og til sidste arme og ben. Hvis det er til en ven eller en veninde laver jeg ofte en kønsbestemt kagemand, men det er nok bare mig, der aldrig bliver voksen 😉

Bag kagemanden ved 200 grader i 25-30 min. Det er vigtigt at ovnen ikke åbnes de første 15 min., da kagemanden så klapper sammen.

Når kagemanden er kølet af, pyntes den masser af slik. gerne et bånd af marcipan med skrift og lys! 🙂

kagemand

Velbekomme og god fødselsdag!

Reklamer

4 thoughts on “KAGEMAND AF VANDBAKKELSE

  • Sent svar: Men jeg vil sige der er til omkring 6-8 personer. Dog har jeg før spist en hel kagemand, hvor vi kun var 2 personer – men vi er også rigtig glade for vandbakkelse 😉

  • Hej Maria

   Hvis jeg laver den dagen før, plejer jeg at stille den køligt pakket til med staniol – ved ikke om køleskabet bliver for koldt og ødelægger vandbakkelsen.

   Pynten skal du lave samme dag den skal spises, da det ødelægger vandbakkelsen, hvis det gøres dagen før 🙂

   Håber det bliver godt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s