MADBLOGGER EVENT MED ELECTROLUX

food

food

I forbindelse med Food Festival i Aarhus (som I snart har hørt nok om….) var jeg så heldig at blive inviteret til et hyggeligt arrangement lørdag aften for udvalgte bloggere. Det var Electrolux der stod for arrangementet, da de var den store sponsor af alle de fantastisk små køkkener og alt det vilde udstyr, der var på festivallen. Og der var da heller ikke sparet på sagerne denne aften.

Electrolux havde stillet med to fantastiske kokke, Lars Askanius og Rasmus Kibsgaard, som i løbet af aftenen fremtryllede fire ubeskrivelige lækre retter til os. De brugte mange forskellige tilberedningsmetoder, bl.a. en topmoderne dampovn og derudover sous vide. Sidstenævnte var første gang jeg stiftede bekendtskab med og en kort beskrivelse er, at man vakumpakker kødet og derefter langtidstilbereder det ved temperaturer under 100 grader. Herved har man meget større kontrol over processen og kødet bliver helt mørt og lækkert. Hvis det ikke var fordi mit køkken er verdens mindste og SU’en var den eneste indtægtskilde, ville det være for fedt at have disse maskiner!

Men nu til det, dét handler om. Maden.

food

IMG_2042

Første ret var en bygotto med sous-vide tilberedte kammuslinger, stegte kantareller, hindbær, lakrids og skovsyre En helt unik kombination, som bare smagte perfekt! Jeg har selv før lavet bygotto, som I kan se lige her.

food

food

Herefter fik vi dampet filet af unghane med hvedekerner, urter og en skum af kantarel. Det smarte ved denne ret, var at det hele blev tilberedt i dampoven på samme tid. Så på 20 min. var både kød, grøntsager og hvedekerner klar! Nemt og hurtigt 🙂

food

food

Herefter fik vi denne skønne tomat-eksplosion som består af flere forskellige slags tomater, urtepatroner (falafel) og mozarella. Skøn og let ret, som ville være genial som forret.

Selvom min mave nu var ved at være ret fuld, så jeg meget frem til desserten!

IMG_2083food
Desserten bestod af en af min nye yndlings chokoladekager: Gateau Marcel. Bag chokoladekage med chokolademousse over. Som knas var der en bagt flage af havregrød og derudover bagte æbler i vanilje med karamelsauce.

Til hele herligheden fik vi skønne vine, specialøl og forfriskende æblemost. Så er en madblogger vist i himlen!

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s