Chokoladecookies med lakrids ala Bülow

cookies

cookies

En smagfuld og lækker lille cookie! Jeg var til at starte med ikke særlig interesseret i at “ødelægge” en skøn chokoladecookie med lakrids, men da jeg så opskriften fra Johan Bülow, tænkte jeg, at det skulle prøves.

Cookien smager først af dejlig mørk chokolade, som efterfølgende bliver erstattet af en mild lakridssmag – viiiirkelig vanedannende kombination! Derudover er den sprød og har et fantastisk bid.

Man kan jo lave dem i de størrelse, man har lyst til, men jeg foretrækker små fine cookies 🙂

Opskrift:
ca. 20 stk

  • 150 g. blødt smør
  • 226 g. sukker
  • 75 g. brun farin
  • 2 æg
  • 1 lille tsk salt
  • 300 g. hvedemel
  • 3-4 spsk lakridspulver
  • 75 g. grofthakkede ristede mandler
  • 120 g. grofthakket mørk chokolade

Tænd ovnen på 200 grader.

Start med at røre det bløde smør sammen med sukker og farin. Tilsæt herefter et æg ad gangen og rør godt ind imellem. Hæld så resten af ingredienserne i og rør det hele godt sammen.

Sæt herefter dejen på en bageplade med to skeer i den ønskede størrelse. Lav god mellemrum mellem dem, da de flyder en del ud.

Bag dem midt i ovnen i 8-9 minutter. Hold godt øje undervejs og tag dem ud inden de bliver for mørke (ellers kommer lakridssmagen ikke helt frem).

cookies

Velbekomme!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s