Hjemmelavet ravioli med svampefyld

ravioli

Efter mange pasta-overvejelser gik jeg endelig i krig med hjemmelavet ravioli. Det var en sjov oplevelse at lave pastaen helt fra bunden, for derefter at køre den igennem pastamaskinen og lave de fineste ravioli! I første omgang var det meningen at jeg ville rulle dejen ud med kagerullen, men jeg var så heldig at mine søde naboer havde en pastamaskine og så er det jo en leg! Man kan bruge disse fantastiske ravioli som både forret og hovedret, ligesom man kan variere fyldet på alle mulige måder. Jeg valgte svampefyld lavet af ricotta, frisk persille og tørrede svampe – siiiindsyg lækkert! Og fordi jeg ikke kunne få svampe nok, lavede jeg en svampe/fløde sovs til. Det er helt sikkert ikke sidste gang, at har givet mig i kast med hjemmelavet pasta.

Inspirationen fandt jeg på Ann-Christines fine side lige her.

Jeg startede med at lave pastaen, som har godt af at trække et par timer på køl og derfor sagtens kan laves dagen før.

Pasta

ravioli

Opskrift:
4 pers. til hovedret. 6-8 pers. til forret.

Pasta:
4. pers til hovedret.
400 g. durummel
4 store æg
1 spsk olivenolie
Lidt salt

Svampe-ricotta fyld:
250 g. ricotta
30 g. tørrede svampe (som er udvandet før brug)
1 fed hvidløg
Frisk persille
1 spsk citronsaft
Lidt salt

ravioli

Ravioli

Ravioli

Start med at sigte melet ned i en skål sammen med salt og lav en fordybning i midten. Kom æggene og olien i fordybningen og rør med en gaffel rundt i æggene, hvorved der langsomt tages mere og mere mel ind. Når dejen er samlet, æltes den godt til den er glat og smidig. Sæt herefter dejen på køl i cirka en time.

Imens laves fyldet ved at udvande svampene og herefter hakke dem fint. Bland dem så sammen med ricotta, presset hvidløg, hakket persille og citronsaft.

Når dejen har hvilket rulles den helt tyndt ud med enten en kagerulle eller en pastamaskine. Jeg startede på 1 og sluttede på 5 på pastamaskinen. Herefter trykkes cirkler af dejen ud i den ønskede størrelse – jeg brugte et vinglas. Hvis man vil lave lasagne eller pasta, kan man selvfølgelig også det.

Kom så en lille klat fyld på cirklen af dej og luk den sammen på midten, så det bliver en halvcirkel. Pas på ikke at komme for meget fyld på, da den så ikke kan lukkes. Brug en gaffel til at lukke rundt i kanten og til at give den et flot finish.

Kog raviolien i en gryde med kogende vand (tilsat salt) i 3-4 minutter. Lad dem herefter kort dryppe af, anret dem på en tallerken og slut af med et drys frisk persille.

Jeg serverede dem med ristet bacon og en svampe/flødesovs, men et andet forslag kunne være laks eller en frisk salat 🙂

Ravioli

Ravioli

Velbekomme!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s