Pandekagelagkage med jordbær og rabarber

pandekage

Pandekage

For præcis en uge siden havde jeg fødselsdag og ligesom sidste år havde jeg i den anledning inviteret mine dejlige psykologivenner til kagebord 🙂 Jeg brugte derfor en del tid (…nok et par måneder) på at tænke alle mulige lækre kager igennem og dermed finde ud af, hvad jeg skulle servere. Til fødselsdag skal der selvfølgelig altid være en form for boller og det blev mine favorit brød, som du kan finde lige her. Derudover valgte jeg at kaste mig over macarons for første gang, hvilket jeg nåede at fortryde en del gange 😉 Jeg kæmpede med dem i ugerne op til min fødselsdag og fik på dagen serveret noget der i nogen grad mindede om macarons – nogle med lemon curd og nogle med saltkaramel.

Nå men dagens højdepunkt var selvfølgelig kagen. Og som I kan se her, havde jeg en del at leve op til efter sidste års lækre fødselsdagslagkage. For at lave lidt nyt, valgte jeg dog at lave en pandekagelagkage i år med friske jordbær og rabarbercreme. Det var viiiiiirkelig lækkert og så kan den jo varieres i uendelighed!

IMG_0141

macarons

Macarons

Her får i min (cirka) opskrift. Pandekageopskriften har jeg fået inspiration til fra Louis flotte side lige her.  Jeg lavede pandekagerne dagen før, hvilket sagtens kan gøres, da de jo skal være kolde.

Pandekager:
ca 12 stk.

4 dl mel
1 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
1 knivspids salt
3 æg
6 dl mælk
25 g. smeltet smør
Revet citronskal fra en halv citron

Bland alle ingredienserne sammen og pisk til der ikke er flere klumper. Sæt dejen på køl og lad den hvilke i 20 minutters tid. Varm herefter panden op, kom lidt smør på og kom en klat dej på i et tyndt lag. Tag pandekagen af når den er bagt og lav de næste på samme møde. Forsøg at lave pandekagerne lige store, så lagkagen efterfølgende bliver lige 🙂 Når alle pandekagerne er færdige sættes de på køl.

Fyld:
500 g. friskr jordbær
50 g. fintrevet chokolade
Flormelis

Rabarbercreme:
300 g. rabarber
Sukker
0,5 dl vand
1/4 l. fløde

Lav rabarbercremen ved at koge rabarber og vand op i en gryde. Når det koger smages det til med sukker, så det har den rette smag. Jeg kan godt lide at det er lidt syrligt. Tag herefter gryden af og lad kompotten køle af.

Når pandekagerne er kolde, og lagkagen skal laves, blandes rabarberkompotten sammen med fløden, som du først pisker til en fast flødeskum. Snit herefter jordbærene i tynde skiver, pånær dem du vil pynte med på toppen.

Når lagkagen skal samles er der to lag:
Lag 1: Rabarbercreme + jordbærskiver
Lag 2: Rabarbercreme + fintrevet mørk chokolade

Lav skiftevis de to lag indtil lagkagen når den ønskede højde (eller du løber tør for creme) og slut af med en pandkage uden noget som låg. Dekorer med jordbær på toppen og si flormelis ud over.

pandekage

Pandekage

Så skal der smovses!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s